Natuursteen vloertegels

Van natuursteen werd voorheen vooral buitenshuis gebruik gemaakt, maar tegenwoordig is het ook steeds vaker binnenshuis terug te vinden. Al het gesteente wat uit de natuur komt valt onder de verzamelnaam natuursteen.

Dit ‘oerproduct’ wordt gewonnen uit groeven verspreid over de hele wereld, er zijn meer dan tienduizend verschillende soorten, waarvan zo’n vijfduizend geschikt voor de bouw zijn. Omdat het product afkomstig is uit de natuur heeft elke vloertegel een unieke uitstraling.

Wat betreft afwerking kunt u kiezen voor een gepolijste of matte uitstraling. Natuurstenen vloertegels kunnen toegepast worden in iedere ruimte in huis en zijn onderhoudvriendelijk en functioneel.  Bij het gebruik in badkamers wordt de voorkeur gegeven aan een gepolijste vloertegel, omdat kalkvorming hier minder goed op hecht.

Natuursteen geeft een ruimte sfeer en een gevoel van behaaglijkheid en past in iedere stijl. Daarbij is natuursteen een goede warmtegeleider, waardoor het uitermate geschikt is om te combineren met vloerverwarming.

Tegels assortiment: